Warmtepomp

Maak je huis zomerklaar met deze tips!

De dagen worden langer, de mouwen korter en de mensen vrolijker: de zomer komt eraan! Met de steeds hetere zomers in Nederland is het belangrijk om je hier zo goed mogelijk op voor te bereiden. De plek waar je het meest bent, is natuurlijk de plek waar jij je het meest op je gemak wilt voelen tijdens deze warme dagen. Benieuwd hoe je je helemaal klaarmaakt voor de zomer? Lees dan snel verder. 

Zorg voor een koele woning

De eerste stap die je onderneemt is ervoor zorgen dat je huis koel is. Zonwering zorgt ervoor dat de zon je huis niet binnenkomt en houdt zo de warmte buiten. Zet ramen in de avond open zodat koele lucht naar binnen komt. Daarnaast maak je gebruik van ventilatoren om de lucht te koelen in je huis. Deze helpen er daarnaast ook voor dat muggen je niet irriteren in de nacht. Wil je de temperatuur in je huis echt goed reguleren, koop dan een airco. Binnen koel, buiten warm, net alsof je in Spanje zit!

Maak van je tuin een gezellige boel

De plek waar je je in de zomer vooral bevindt, is de tuin. Steek de barbecue weer aan en blijf tot laat met je familie en vrienden genieten van de zomerse avondzon. Zorg er daarom ook voor dat de tuin er zo gezellig mogelijk uitziet met behulp van planten, kleurrijke verlichting en een mooie zelfgebouwde eettafel. Daarnaast helpen parasols (en zelfs bomen) voor de schaduw in de tuin die je zeker nodig hebt.

Bereid je alvast voor op de winter

Tijdens de koude dagen kamp je met een heel ander probleem: hoe houd je je huis warm? Met de stijgende gasprijzen is het niet zo makkelijk meer om de hele winter een volledig warm huis te hebben. Denk daarom eens aan een hybride-warmtepomp. Alle informatie over hybride-warmtepompen vind je gemakkelijk online. Met deze pomp stap je niet in één keer over naar een elektrische warmtepomp; het werkt samen met de cv-ketel. De hybride-warmtepomp neemt warmte uit de buitenlucht en zorgt zo voor een warmer huis. Pas als je huis te koud is, werkt de CV-ketel mee. Een duurzaam alternatief en goed voor je portemonnee!

Of je nou een liefhebber bent van de zomer of juist niet, met deze tips is jouw huis er in ieder geval helemaal klaar voor (en wellicht ook al voor de winter). Welke tips pas jij toe deze zomer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *