Trap Renoveren

Kleine aanpassingen met een groot effect

Denk je er wel eens over na om jouw woning een boost te geven? Even wat dingen veranderen en een kleine renovatie toepassen? Dat is natuurlijk mogelijk, maar het kost wel veel geld. Gelukkig kun je met kleine aanpassingen ook een verschil maken. Kleine aanpassingen leiden tot een groot effect. In dit artikel lees je wat voor kleine aanpassingen je dan toe kunt passen.

Andere deuren in huis

Een andere deur in huis kan al het verschil maken. Als je altijd witte deuren hebt gehad, dan is het al een groot verschil als je deze bijvoorbeeld zwart verft. De kleur van een deur doet namelijk heel veel met de uitstraling in huis. Zwart oogt toch meteen chiquer dan een witte deur. 

Vind je zwarte deuren een te grote stap? Dat is begrijpelijk, omdat deze kleur een ruimte heel donker maakt. Zwarte deuren zijn niet voor elke woning geschikt. Al ligt dat ook wel aan jouw interieur. Een nog kleinere aanpassing zou een ander deurbeslag kunnen zijn. Je zult zien dat het er echt uit ziet als een wereld van verschil. 

Bovendien kun je ook kiezen voor een compleet nieuwe deur. De stalen deuren zijn natuurlijk helemaal in trek en een echte trend tegenwoordig. Deze deuren zijn echt een aanwinst voor jouw woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan een stalen deur met glas, waardoor je veel verder door de woning kunt kijken. Dat zorgt er meteen voor dat een ruimte veel ruimer oogt. 

De trap renoveren

Heb je een open trap, die in de woonkamer uitkomt? Dan is het een goed idee om die helemaal bij de kamer te betrekken. Kies voor een traprenovatie van een open trap om van jouw woning een geheel van te maken. De stijl die je in jouw woonkamer hebt toegepast, kun je ook doortrekken naar de trap. 

Laat bijvoorbeeld de vloer die je beneden hebt doorlopen op de trap. Dan wordt in dat materiaal overzettreden op de trap geplaatst. Hierdoor krijgt je trap letterlijk een andere uitstraling. Vooral als je eerst tapijt op de trap had, zal het echt een wereld van verschil zijn. Het zal er niet alleen anders uit zien, maar het zal ook anders voelen als je de trap op loopt.

Een open trap is natuurlijk prachtig, vooral omdat deze jouw woning nog groter doet lijken. Alleen kan zo’n trap ook gevaarlijk zijn met kinderen en huisdieren. Daarom kiezen veel mensen ook ervoor om de traptreden dicht te maken. Veiligheid staat immers voorop. 

Bovendien kun je die open trap natuurlijk ook anders insteken. Een open trap kun je ook zien als een trap, die meteen in een ruimte uitkomt, waar je geen dichte deur voor plaatst. Hiervoor kun je wel voor die glazen stalen deur kiezen. Zo kun je de trap wel afsluiten, maar is deze alsnog betrokken bij de woonkamer. Hetzelfde geldt voor een trap die in de gang uitkomt. Ook dan is het mooi om voor een stalen gangdeur te kiezen met glas. Daardoor oogt de kamer ruimer en kun je doorkijken tot de trap. 

Vooral als je de stijl van de woonkamer doortrekt, kun je alsnog dat open trap effect creëren, ook al zijn de treden dan helemaal dicht en afgesloten. Het gaat erom hoe je iets over laat komen en dat is vaak het grote verschil. Met deze kleine aanpassingen kan een woonkamer namelijk al snel groter ogen. Dat is natuurlijk een illusie. Het is namelijk niet zo dat je er ineens een paar m2 bij hebt gekregen. Zo zie je maar weer dat je zelf kunt spelen met die ruimtes en dieptes. Je kunt een ruimte al snel anders laten ogen, dan hoe het werkelijk is. Het is leuk om daarmee te experimenteren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *