waterverzachter

Kies voor een waterverzachter en bespaar op je waterfactuur

AquaFlanders, de koepelvereniging van de Vlaamse water- en rioleringsbedrijven, berekende onlangs dat het drinken van kraanwater een besparing van € 200 per jaar kan opleveren voor een doorsnee gezin. Hierdoor is het gebruik van kraantjeswater niet alleen de meest ecologische oplossing, maar tevens de goedkoopste. Reden te meer om voor eens en voor altijd petflessen te bannen uit je winkelkar. Wil je daarnaast nog meer besparen op je waterverbruik? Kies dan voor een waterverzachter

Hoe werkt een waterverzachter?

Een waterverzachter of waterontharder maakt definitief komaf met kalkaanslag in leidingen en huishoudtoestellen. Hierdoor bespaar je onder meer op het onderhoud van toestellen en energiegebruik. Een verzachter volgt daarbij hetzelfde principe als een waterzuiveringsinstallatie, maar werkt op een veel kleinere schaal. Het toestel reinigt leidingwater door magnesium- en calciumionen uit te wisselen voor natriumionen. Dit proces neemt systematisch plaats in de cilinder van het apparaat.

Waarop bespaar je geld?

De voordelen van een degelijke waterverzachter zijn niet te overzien. Een onafhankelijk onderzoeksbureau berekende onlangs dat je op deze manier tot € 650 per jaar uitspaart. Benieuwd op welke manier?

  • Minder wasproducten: wasmiddelen zoals zeep en waspoeder zijn effectiever in zacht water. Hierdoor moet je tot 55 % minder wasmiddelen gebruiken.
  • Langere levensduur apparaten: doordat zacht water huishoudtoestellen niet aantast, gaan je machines en apparaten aanzienlijk langer mee. Zo wordt de levensduur van je wasmachine of droogkast tot wel 30 % verlengd.
  • Minder slijtage kledij: dit is logisch aangezien hard water je kleren aantast. Het bureau berekende dat kleren op die manier tot 15 % langer meegaan.
  • Lagere stookkosten: voorts bespaar je ook tot 28 % uit op energieverbruik. Door kalkaanslag verliezen veel toestellen aan rendement en gaat het verbruik de hoogte in. Nu de toestellen langer optimaal functioneren, blijft je factuur beperkt.

Prijs van een waterverzachter?

Waterverzachters heb je in alle kleuren, merken en maten. Hierdoor kan de prijs grondig verschillen. Over het algemeen zijn elektronische waterverzachters duurder dan mechanische waterontharders. Bij eerstgenoemde is alles elektronisch gestuurd en heb je diverse programma’s. De goedkoopste mechanische waterontharders gaan onder de hamer voor een bodemprijs van € 700, terwijl de duurdere varianten aangeboden worden voor € 900. 

Of je een duurdere of goedkope waterverzachter nodig hebt, heeft alles te maken met je algemeen verbruik. Benieuwd hoeveel jij moet betalen? Doe dan hier een vrijblijvende simulatie. Beslis je een ontharder in huis te halen, dan geniet je bovendien van 1 jaar gratis zout

 

button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *