Eetkamerstoelen

Jouw eetkamerstoelen bij het interieur matchen, zo doe je dat!

Je bent net verhuisd of je hebt een verbouwing achter de rug. Je moet het nieuwe interieur nog bij elkaar verzamelen, maar hebt wel al eetkamerstoelen met armleuning op het oog. Hoe richt je dan de rest van je interieur in? Ga je uit van de kleuren van eetkamerstoelen of kies je juist voor hele andere kleuren? Wij zetten alle tips voor jou op een rijtje.

Zoeken naar inspiratie

Als je op zoek bent naar een nieuw interieur is het altijd verstandig om te zoeken naar inspiratie. Er is altijd meer te koop dan je vooraf kunt bedenken. Ga daarom naar zoveel mogelijk interieur- en meubelzaken. Zoeken op Pinterest en Instagram kan ook enorm helpen. Dat zijn de juiste platforms om inspiratie op te doen voor de inrichting van een woning. 

Match meubels bij de eetkamerstoelen 

Eetkamerstoelen met Armleuning

Als je al eetkamerstoelen op het oog hebt is het ook erg waarschijnlijk dat deze in het huis komen te staan. Meestal kies je eerst de grootste meubels en ga je daar de rest van het interieur op aanpassen. In dit geval borduur je verder op de eetkamerstoelen. Dat is ook allemaal mogelijk. Het is belangrijk om goed de materialen en kleuren in gedachten te houden, want dan kun je de rest van de meubels erbij matchen.

Stel je hebt stoelen van velours op het oog, dan kun je dat materiaal bijvoorbeeld ook terug laten komen in de bank of in het vloerkleed. Hoe je de rest van het interieur erop aanpast maakt dan eigenlijk niet meer uit. De balans heb je al gecreëerd. Je moet er wel opletten dat je niet met te veel verschillende kleuren en materialen gaat werken. Dat kan wel weer rommelig over komen. 

Het ligt er natuurlijk ook aan welke kleur eetkamerstoelen je hebt gekozen. Kies je bijvoorbeeld voor groen, dan kun je die kleur ook op een muur terug laten komen. Datzelfde geldt voor een beige kleur. Je kunt dan eventueel de kleur nog terug laten komen op het plafond. Het is wel aan te raden om dit alleen te doen met een lichte kleur. Een donkere kleur maakt meteen het hele huis donker. 

Daarom moet je ook goed nadenken over het zwart verven van een muur. Die donkere kleur trekt namelijk het daglicht in huis weg. Als je dat dan combineert met bijvoorbeeld een zwarte stalen deur en zwarte jaloezieën, zul je bijna geen licht meer in huis hebben.

Aanvullen met accessoires

Lichte Kleur EetkamerstoelenAls je de grote meubels hebt gematcht met de eetkamerstoelen en je hebt eventuele muren en plafond geverfd is het tijd om de accessoires toe te voegen aan het interieur. Je kunt dan denken aan wat kleine kussens op de bank voor de sier of juist wat plaids, die in de winter als deken kunnen dienen. Als je de balans in huis wil bewaren kun je in veel accessoires de kleur van de eetkamerstoelen terug laten komen, behalve als de bank dezelfde kleur is. In dat geval zul je kussens aan willen schaffen in een contrastkleur. Denk bijvoorbeeld aan gouden kussens op een zwarte bank. 

De basiskleuren in huis kun je ook weer terug laten komen in andere accessoires, denk bijvoorbeeld aan lampenkappen, kaarsen, droogbloemen, kandelaars, vazen of planten. Er is zoveel mogelijk. Ook daar kun je inspiratie voor op doen op het internet. De accessoires maken namelijk jouw huis echt af. Ze brengen veel sfeer in huis en maken van jouw huis een thuis. 

Vergeet ook zeker niet te denken aan het vervangen van eventuele deurbeslagen en klinken. Deze kunnen ook de uitstraling van uw woning veranderen. Dat zijn zaken die je kunt veranderen als je klein wil beginnen bij het veranderen van het interieur. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *