Hoe kan ik een hanglamp ophangen?

Een mooie hanglamp is bijna onmisbaar boven een eettafel of in de woonkamer. Het voegt iets toe aan je interieur! Veel mensen houden het echter bij staande lampen omdat ze niet weten hoe ze een lamp kunnen ophangen. Dit is niet moeilijk. Wij leggen in een aantal eenvoudige stappen uit hoe.

Stap 1: Schakel de stroom uit

Klinkt als een logische stap? Toch vergeten veel mensen dit te doen! Zet de stroom altijd uit wanneer je met elektriciteit gaat werken! Zet de schakelaar uit van de groep waartoe je lamp behoort. Niet zeker? Test altijd even of de andere apparaten in de ruimte nog werken.

Stap 2: Bevestig het armatuur

Nu bevestig je het armatuur aan het plafond. Dit doe je met een boor en enkele schroefjes. Zorg ervoor dat je plugjes gebruikt, zodat de schroefjes stevig op hun plek zitten. Houd de bedrading vrij en schroef het armatuur vast.

Stap 3: Het kroonsteentje

Nu sluit je de bedrading aan op de kroonsteen. Gebruik hiervoor een smalle schroevendraaier. Zorg ervoor dat je de juiste kleur aansluit. Hierna draai je het schroefje weer aan. Laat de lamp niet aan het kroonsteentje bungelen! Test daarna of het licht werkt.

Stap 4: Samenwerking

Deze stap doe je het best samen. Eén persoon kan de lamp aansluiten met de boorgaatjes over de boorgaatjes in de armatuur. De andere persoon kan de schroefjes dan op de juiste plaats steken en aanschroeven. Nu kan de lamp erin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *