Entrance van een Woning

Hoe belangrijk is de binnenkomst van je huis?

Als je een huis binnenkomt, dan zie je altijd als eerste de hal. Het is een belangrijk onderdeel van het huis omdat mensen hier de eerste indruk van je huis krijgen. Vaak wordt er maar weinig aandacht besteed aan de hal. Het is juist mooi om een bepaalde stijl ook terug te laten komen in je huis. Zorg er alleen voor dat het ook niet te druk wordt in een hal. Je kunt hier vaak niet heel veel meubels kwijt. Ben je benieuwd waar je allemaal aan kunt denken om mensen een positieve eerste indruk te geven aan je huis? We vertellen het hier en gaan in op de verschillende trends die er zijn.

Kies een bijzondere vloer

Een apart en mooi patroon voor je vloer zorgt ervoor dat de hal er meteen uitspringt. Vul het aan met mooie accessoires en, bijvoorbeeld houten accenten. Tegels op de vloer zijn ook praktisch omdat iedereen er natuurlijk binnenkomt met schoenen die door weer en wind gaan. Het is fijn dat je de hal gemakkelijk schoon kunt maken. Het is dus geen aanrader om een kleed of tapijt in de gang neer te leggen. Laat verschillende kleurpatronen terugkomen die je ook in de rest van het huis hebt. Het wordt daardoor een mooi geheel. Een mozaïekvloer is ook populair in huis. Zorg ervoor dat de deur mooi aansluit op de vloer. Het is mooi om meerdere kleuren te kiezen, maar laat ook een bepaalde rust terugkomen. Een deurklink is een accessoire wat de binnenkomst van het huis compleet kan maken.

Speel met het plafond

Het is ook leuk om een ander soort plafond te kiezen dan normaal. Maak wel een keuze tussen een bijzondere en drukke vloer of plafond. Wanneer je allebei doet, wordt het namelijk te druk. Ga voor een ruimtelijk plafond en plaats bijvoorbeeld meerdere spiegels. Dat zorgt er sowieso voor dat een ruimte groter lijkt. Probeer verschillende stijlen uit om te kijken wat het beste aansluit op de stijl van het huis. Een lichte kleur zoals wit zorgt er ook voor dat de ruimte groter lijkt. Kijk of je verschillende spotjes in het plafond kunt toevoegen, dit maakt het namelijk licht én origineel.

Accessoires door het hele huis

De accessoires kunnen het huis helemaal compleet maken. Zet bijvoorbeeld een mooie vaas neer of hang mooie schilderijen aan de muren. Wil je het echt persoonlijk maken? Hang dan leuke foto’s op om terug te kijken op fijne herinneringen. Het is mooi om de deurgrepen in huis overal hetzelfde te doen. Dat zorgt er namelijk voor dat het één geheel is. 

Besteed dus aandacht aan de binnenkomst van je huis. Een eerste indruk kun je namelijk maar één keer maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *