Elektrische Pompwagen

Elektrische pompwagens en nog veel meer

Elektrische heftrucks van de STILL webshop, ook wel elektrische pompwagens of gewoon heftrucks genoemd, zijn  perfect  uitgerust om zware lasten te vervoeren in uw magazijn of werkplaats. We zijn hier om jou te adviseren en je alle belangrijke informatie te geven over deze gemakkelijk te besturen voertuigen, zodat je snel en gemakkelijk het juiste model kunt vinden dat precies aan jouw behoeften voldoet. Het kopen van een elektrische pompwagen is namelijk een flinke investering, en daarom is het natuurlijk erg belangrijk dat je de juiste machine koopt voor jouw bedrijf. Het meeste onderscheid tussen de verschillende pompwagens wordt gemaakt op basis van de maximale hefcapaciteit, de wieluitvoering en eventuele extra uitbreidingen of functionaliteiten. Hoe groter bijvoorbeeld de lading die je zult moeten vervoeren, hoe steviger de elektrische pompwagen zal moeten zijn!

Zo werkt een elektrische pompwagen

Een elektrische pompwagen met volledig elektrische bediening is een uitvoering waarbij zowel het rijden als het heffen en het dalen gedaan wordt door middel van een elektromotor. Met de ergonomisch ontworpen handgreep bedieningen bedien je eenvoudig diverse functies. Volledig elektrische pompwagens zijn over het algemeen compacter, zwaarder en duurzamer dan hun semi-elektrische tegenhangers. Een volledig elektrische handmatige vorkheftruck wordt ook wel een volledig elektrische vorkheftruck, een volledig elektrische pompwagen of een normale elektrische vorkheftruck genoemd. Zoek van te voren dus vooral uit of deze heftruck echt het beste bij jouw bedrijf past, want dan heb je er natuurlijk het allermeeste aan!

Het zwaartepunt van de elektrische pompwagen

Het zwaartepunt van elektrische pompen ligt – net als handmatige hendels – in het midden, en dus onder de wielbasis. Daarom hebben deze liften geen contragewicht nodig, zoals bij trolleys. Elektrische liften zijn daardoor relatief smal, wat vooral handig is bij weinig ruimte  en beperkte mobiliteit. Dit is dus een van de punten waar je goed op zal moeten letten wanneer je een nieuwe elektrische pompwagen aanschaft. Zeker wanneer je weinig ruimte hebt kun je dus het beste kiezen voor een elektrische pompwagen.

Een elektrische pompwagen met een goede motor

Veel elektrische pompwagens zijn verkrijgbaar met een gelijkstroom- of draaistroommotor, afhankelijk van het model, en worden aangedreven door een efficiënte loodzuuraccu, een onderhoudsvrije lood zuur accu of een innovatieve lithium-ionaccu. Veel modellen – zoals bijvoorbeeld een krachtige lithium-ion-palletwagen – hebben een geïntegreerde oplader om de batterij op te laden. In bedrijven waar regelmatig goederen op pallets vervoerd moeten worden, is het aan te raden om een ​​vervangende accu aan te schaffen: als de ene werkt, laadt de andere op. Batterijen verwissel je eenvoudig met compatibel gereedschap. Super eenvoudig dus!

Een palletwagen die hoog kan heffen

Een veel voorkomende variant van de standaard palletwagen is de schaarhoogheffer of schaarlift. Hij heeft wel minder hefvermogen dan een normale palletwagen, maar de vork kan tot heuphoogte worden geheven. Dit is een voordeel in werkplaatsen waar vaak pallets of dozen worden gehanteerd en weer verplaatst. Een aanhangwagen met een schaar vork wordt met een schaar op een bepaalde hoogte aan de grond bevestigd, wat een zekere stabiliteit geeft. Dit is dus erg handig wanneer je op een grote hoogte aan het werk bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *