Badkamer Renoveren

Eerste hulp bij een badkamerverbouwing

Hebben jullie Eeen aantal jaren geleden een woning gekocht.? Dat huis voelt echt als jullie thuis. Toentertijd was aan de badkamer niet veel op of aan te merken. Deze was in prima staat en kon echt nog wel jaren mee. Nu er een aantal jaren verstreken zijn, willen jullie toch iets nieuws. Het is tijd om de badkamer een flinke make-over te geven. De sloophamer moet er doorheen om een prachtige badkamer ervoor in de plaats te krijgen. Wij bieden de eerste hulp bij een badkamerverbouwing! 

Stap 1: Maak een plan

Het is belangrijk om een goed plan te hebben, voordat jullie beginnen met al het sloopwerk. Het is namelijk nooit verstandig om te beginnen met een verbouwing als je nog geen plan voor ogen hebt. Je weet dan namelijk niet waar je naartoe aan het werken bent. Voor hetzelfde geld slopen jullie alles eruit, terwijl sommige stukken behouden konden blijven.  

Begin daarom met het opzetten van een plan. Bepaal bijvoorbeeld hoe lang jullie over deze verbouwing willen gaan doen. Zolang er een bepaalde deadline aan hangt, schiet het vaak ook op. Anders heb je geen uitzicht naar een datum en kan dat voor veel onrust zorgen in huis.   

Verder moet er in jullie plan komen te staan wat voor badkamer jullie willen. Is er een bepaalde stijl die jullie aantrekt? Willen jullie een compleet nieuwe badkamer of gaan jullie zelf een badkamer samenstellen? Als jullie op die vragen nog geen antwoord hebben is het goed om te gaan oriënteren. Ga eens online op zoek naar badkamers. Op die manier komen jullie zelf achter een wensenlijstje. Dat gaat je helpen bij de verbouwing. 

Stap 2: Maak een indeling

Hebben jullie een badkamer op het oog? Dan is het tijd om een indeling te maken. Misschien hebben jullie een bad aan de linkerkant, maar willen jullie juist een grote inloopdouche creëren aan de rechterzijde. Of wellicht zit er nog geen toilet in de huidige badkamer en is dat een wens voor na de verbouwing.   

Als jullie het een beetje eens zijn over de verbouwing, dan is het tijd om de indeling te gaan schetsen. Dit gaat natuurlijk over waar je alles wil hebben. Op welke plek komt het toilet, waar willen jullie de douche en waar komt de wastafel? Dat zijn de belangrijkste drie elementen, die een plekje moeten krijgen in jullie ontwerp.   

Laat de indeling even rusten en kijk er op een later moment nog eens samen naar. Zijn jullie tevreden? Dan is het tijd om de badkamer die jullie op het oog hebben te gaan bestellen. Dat kan een complete badkamer zijn, maar ook allemaal losse onderdelen. Als jullie het daar nog niet over eens zijn, is het goed om te kijken naar de badkamer inspiratie van Baden+. Dan krijgen jullie een beter idee van wat er mogelijk is. 

Stap 3: Slopen

Als jullie het eens zijn over de nieuwe spullen voor de badkamer en de indeling ervan is het tijd voor het therapeutische werk. Jullie gaan alles eruit slopen. En met alles bedoelen we natuurlijk alles wat eruit mag. Willen jullie een bepaald scheidingsmuurtje houden, dan blijft die natuurlijk staan.   

De rest kan met een sloophamer gesloopt worden. Het is heerlijk om daar al je emoties in kwijt te kunnen. Zo’n verbouwing levert namelijk hoe dan ook stress op. Het is dan fijn om even al je stress eruit te gooien door zo veel mogelijk plat te gooien.   

Daarna is het wachten op alle spullen die jullie besteld hebben. Bedenk voor jezelf even of jullie deze klus ook helemaal alleen gaan klaren. Wellicht hebben jullie niet overal verstand van en moeten jullie anderen in gaan schakelen. Dan is dit het juiste moment om die hulp te vragen.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *