Traplift

Een traplift passend bij uw interieur

Een traplift is een handig hulpmiddel voor mensen die moeite hebben met traplopen. Natuurlijk is de aanschaf van een traplift vaak noodzakelijk, zodat u veilig en pijnloos de trap op- en afgaat. Maar wist u dat een traplift naast functioneel, ook stijlvol kan zijn? De traplift kan namelijk aangepast worden aan het interieur van uw woning. Hieronder leest u een aantal tips om een traplift aan te passen aan uw interieur.

Kies een traplift passend bij uw situatie

Er bestaan verschillende soorten trapliften. Maar welk model is geschikt voor uw situatie? Het is belangrijk om u goed te laten informeren hierover. Op de website van Otolift Trapliften leest u meer over de verschillende trapliftmodellen.

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar uw trapsituatie. Voor iedere trap is er een passende traplift. Bij een rechte trap kiest u voor een rechte traplift, maar er zijn ook trapliften voor trappen met een of meerdere bochten.

Er wordt vaak gedacht dat een traplift veel ruimte in beslag neemt, maar dit hoeft niet. De trapliften van Otolift hebben een ultracompact design, zodat uw trap beloopbaar blijft voor medebewoners. Ook is het mogelijk om de zitting en de voetenplank op te klappen als u de traplift niet gebruikt. Op deze manier neemt de traplift nog minder ruimte in beslag.

Kies de juiste kleur bekleding en rail

Als u het geschikte trapliftmodel gekozen heeft voor uw situatie, zijn er nog meer opties om de traplift aan te laten sluiten bij uw interieur.

Zo kan de bekleding van de stoel aangepast worden aan het interieur van uw woning. U kunt kiezen uit verschillende kleuren bekleding, zoals beige, grijs, bruin en zwart. Kies een kleur die past bij de kleuren van de wanden, de vloer en het plafond. Heeft u bijvoorbeeld een houten vloer en een witte trap? Denk dan eens aan een witte rail en bruine leren stoelbekleding. Op deze manier valt de traplift minder op.

De rail van de traplift van Otolift Trapliften kan ook aangepast worden aan het interieur van de woning. Deze kan worden gecoat in alle mogelijke RAL-kleuren. Kiest u ervoor om de rail in dezelfde kleur als uw trap te laten coaten of kiest u juist voor een contrasterende kleur?

Aangezien een traplift jarenlang meegaat en u deze niet snel vervangt, is het raadzaam om een kleur te kiezen waarvan u zeker weet dat u deze nog lang mooi vindt. Zo weet u zeker dat de traplift ook in de toekomst nog in uw interieur past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *