Laminaatvloer

Een huis gekocht! Hoe nu verder?

Allereerst gefeliciteerd met de koop van jullie nieuwe woning! Voordat je er echt van kunt genieten, heb je eerst nog een hoop stress. Want alles moet tegelijk gebeuren en je wilt er het liefst zo snel mogelijk in. Op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer. Het huis is gekocht, maar hoe moet je nu verder? Wij gaan je helpen!

Jouw wensen op een rij

Toen je het huis ging bezichtigen zag het er natuurlijk helemaal af uit. Alleen nu alle meubels eruit zijn is het wel even een ander gezicht. Je moet dus even al jouw wensen op een rijtje zetten. Past de vloer die nu in de woning ligt bij de meubels die jullie hebben uitgezocht? 

Vaak is dat helaas niet het geval. Begin daarom meteen met het slopen van de vloer, mits dit nodig is. Je kunt namelijk beter maar alles meteen aanpakken, anders komt het er nooit meer van. Om een vloer te veranderen moeten toch alle meubels er weer uit en daar heb je geen zin in de komende jaren. 

Het is wel belangrijk om te bedenken wat voor vloer je dan wil hebben. Ga je voor een laminaat of houten vloer? Of ben je meer van de PVC? Je hebt bijvoorbeeld hele mooie PVC vloeren bij laminaatenparket.nl. Als je er nog niet over uit bent is het verstandig om jezelf eerst te gaan oriënteren. Dat geldt dus niet alleen voor de vloer, maar ook voor de badkamer en keuken als die er nieuw moeten komen.

Een stappenplan maken

Als het huis leeg is, is het moeilijker om te bedenken waar je nu moet beginnen. De eerste stap is altijd om te gaan schilderen. Het kan zijn dat het schilderen zelfs een aantal stappen te ver is. Misschien moet je wel eerst het behang verwijderen of de muren stucen, voordat je aan schilderen kunt denken.

In ieder geval begin je dus met het in orde maken van je muren en het plafond. Daarna kun je je druk gaan maken om de vloer. Of je de vloer moet verwijderen ligt aan de vloer die er ligt en aan de vloer die je kiest. Visgraat vloeren kun je over het algemeen over je huidige vloer leggen, mits deze egaal is. 

Als de muren en de vloer klaar zijn, kun je je druk gaan maken over de rest van de woning. Denk aan het monteren van de verwarmingen. Het plaatsen van de stopcontacten en lichtschakelaars en het aanleggen van stroom. Wellicht wil je alvast beginnen met het plaatsen van de plinten, al is dat ook meer een afwerking klus die kan wachten tot een later moment.

De woonstijl en inrichting bepalen

In principe heb je nu alle voorbereidingen getroffen. Het huis is klaargemaakt om erin te trekken. Nu nog de inrichting bepalen, voordat je alle meubels gaat verhuizen. Houd met de inrichting vooral rekening met de lichtinval. Dat kan bijvoorbeeld de plek van jouw televisie beïnvloeden. 

Mocht je nog geen meubels hebben, omdat dit jullie eerste woning is. Dan is dit ook het moment om de woonstijl te kiezen. Bij het schilderen van je muren en het kiezen van de vloer heb je misschien al een keuze gemaakt. Nu moeten daar je meubels nog op afgestemd worden. 

Zorg er in ieder geval voor dat je een paar kleuren en materialen kiest, die je steeds weer terug laat komen in huis. Ben je bijvoorbeeld gek op olijfgroen en velvet? Kies dan bijvoorbeeld voor een olijfgroene bank, maar ook olijfgroene eetkamerstoelen. De kleur en het materiaal komen dan terug in huis, wat er een geheel van maakt en daardoor rust creëert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *