Dit is een enorme hulp bij het verbouwen van jouw huis!

Wil je renoveren, omdat je wilt dat je huis er mooier uitziet en comfortabeler aanvoelt? Als je een architect inhuurt maakt hij een plan voor je, maar als je geld wilt besparen is de eerste stap om de leiding over het project te nemen en het zelf te doen. De verbouwing van een huis neemt veel tijd en geld in beslag, maar is dit het niet allemaal waard als je zo je droomhuis krijgt? Een voordeel van verbouwen is dat het een goede lange termijn investering is en dat je zelf de touwtjes in handen hebt. Ondanks deze voordelen, zijn verbouwingen niet zo eenvoudig als het lijkt. Wij hebben voor jou een aantal tips op een rijtje gezet! 

Maak een plan

De sleutel tot het mooi en toch goedkoop renoveren of herinrichten van je huis is een doel voor jezelf te bedenken. Je huis verbouwen is zeker een aanrader als je niet van locatie wilt veranderen. Het nemen van de juiste beslissingen is zeer belangrijk bij grote investeringen zoals deze, denk hier dus goed over na. Een schets op een servet, volwaardige architectonische plannen, of gewoon een vaste set van gedachten over hoe de verbouwing zou moeten verlopen. Het is goedkoper en minder frustrerend om fouten te corrigeren voordat de verbouwing fysieke vorm aanneemt. 

Schakel vrienden en kennissen in

Is klussen niet jouw hobby? Wie weet is jouw buurman wel heel goed in behangen of heeft een vriendin nog een goede zaag liggen. Probeer bij vrienden of familie te horen of zij je eens willen bijspringen, met een pintje in de hand is het altijd plezant! De tijd gaat sneller, je bespaart en je hebt een gezellige tijd. Win-win!

Zorg dat je overal bij kunt

Dakvervanging of -reparatie; funderingsherstelling; stoppen van waterinfiltratie; plaatsen of herstellen van gevelbeplating en ramen. Grote projecten moeten eerst worden uitgevoerd, omdat zij van invloed zijn op de daaropvolgende projecten. Je zult ook regelmatig op iets hogere plekken moeten komen om bijvoorbeeld het plafond te schilderen, zorg dus zeker dat je een professionele ladder bij de hand hebt. Voor de doe-het-zelver omvatten projecten vaak grote reikwijdten. Het kan zo eenvoudig zijn als het scheuren van een paneel (jeetje, ik wou dat mijn armen langer waren) of het bouwen van een verhoogde veranda. Hier zijn verschillende soorten ladders nodig, afhankelijk van het uit te voeren werk.

Kwaliteit boven alles

Zorg dat je het juiste materiaal bij de hand hebt, hou het kwaliteitsvol en veilig. Renovaties zijn meestal een evenwicht tussen kosten, tijd en kwaliteit. Het is mogelijk om een hoge kwaliteit en een snel project te hebben, maar tegen een kostprijs en omgekeerd. Als zowel tijd als geld beperkt zijn, zal de kwaliteit er waarschijnlijk onder lijden. Maak dus voor jezelf uit wat voor jou prioriteit is.Het kopen van ongelooflijk goedkope materialen is meestal een slechte zaak. Om te beginnen zal alles wat duidelijk goedkoop is afbreuk doen aan de waarde van het afgewerkte eigendom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *