Lichte kleuren op de muren en interieur

De vetste manieren om je huis op te pimpen

Je hebt eens goed je huis rond gekeken en je bent eigenlijk klaar met de uitstraling. Je kunt niet precies zeggen waar het aan ligt. Misschien moet je het interieur veranderen of juist alleen de inrichting omgooien. Al met al ben je op zoek naar de juiste verandering voor jouw woning. In dit artikel zetten we een aantal vette manieren om je huis op te pimpen op een rijtje. Wie weet dat jij wel raad weet met deze tips. 

Verander de muren

Een muur heeft heel wat impact op de uitstraling van jouw woning. Het maakt veel verschil of je alleen maar witte muren hebt of ook voor kleur durft te kiezen. Zo kan een beige muur al heel veel doen aan de uitstraling. Het hoeft dus echt geen felle of donkere kleur te zijn. Lichte tinten doen juist ook heel veel. Dat komt omdat het patroon van witte muren doorbroken wordt.

Natuurlijk kan het zijn dat je dat allang hebt geprobeerd. Je hebt op sommige muren al een kleurtje en toch is de uitstraling niet naar je zin. Dat kan natuurlijk voorkomen. In dat geval ben je wellicht toe aan heel iets anders op de muur. Denk bijvoorbeeld aan steenstrips. Deze strips stralen een hoop luxe uit en kunnen het patroon van witte muren dan ook echt doorbreken. 

Je koopt deze strips in allerlei verschillende kleuren en ontwerpen. Zo vind je ook altijd wel een steenstrip die bij jouw wensen en behoeften past. Bovendien kun je daardoor ook werken met verschillende strips in huis. Voor de wc en de keuken, wil je wellicht weer andere steenstrips aanschaffen dan voor de woonkamer.

Kies een andere bank

Als je de uitstraling van je woning wil veranderen, dan moet je grote zaken aanpakken. Het veranderen van de muren is daar een goed voorbeeld van. Grote veranderingen betekent niet dat je voor een heel nieuw interieur hoeft te kiezen. Het gaat erom dat je de grote meubels in huis verandert.

Neem bijvoorbeeld de bank. Die valt natuurlijk meteen op in een woonkamer. Als je die verandert, zul je zien dat dat ook iets doet aan de uitstraling van je woning. Wellicht ga je wel voor een kleinere bank, waardoor de ruimte ook meteen veel groter lijkt. Een andere kleur, vorm of materiaal van de bank doet al heel veel op het eerste gezicht. Je zult zien dat het lijkt alsof je je hele interieur hebt aangepast.

Doe kleine aanpassingen

Met kleine aanpassingen in huis kun je ook al een hoop verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan het deurbeslag op je deur. Als je die nou verandert in de kleur van de muur bijvoorbeeld. Je zult zien dat dit een andere uitstraling geeft, omdat de accentkleur dan steeds terugkomt. 

Hetzelfde geldt voor de contactdozen en lichtknoppen in huis. Werk je met een gouden tint op de muur? Dan is het wel mooi om die kleur ook in de contactdozen en lichtknoppen terug te laten komen. Zo creëer je ook meteen een geheel, omdat je alles in dezelfde kleur hebt geverfd of gespoten. Deze kleine aanpassingen zullen je versteld doen staan,

Je kunt ook kleine aanpassingen verrichten door voor Isodeco Wandbekleding te kiezen. Neem bijvoorbeeld een akoestisch wandpaneel. Dat is zo geïnstalleerd en verandert de uitstraling van je woning compleet. Het oogt meteen een stuk luxer. 

Tenslotte kun je ook nog kiezen voor opvallende accessoires. Dat worden ook wel eyecatchers genoemd. Koop bijvoorbeeld een opvallende lamp of een hele grote vaas vol kunstbloemen. Hierdoor haal je ook meteen meer kleur in huis, wat ook meteen op zal vallen. Genoeg tips dus om jouw woning weer op te pimpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *