Ongedierte Bestrijden

De meest voorkomende ongedierte in de keuken en hoe je ze kunt bestrijden

Als je denkt aan de keuken, denk je waarschijnlijk aan lekker eten en gezellig koken met vrienden en familie. Maar helaas kan de keuken ook een plek zijn waar ongedierte zich thuis voelt. Welke dieren zijn dat, en hoe bestrijd je ze? We leggen het je uit!

Kakkerlakken – Bah, weg ermee!

Kakkerlakken zijn een van de meest gehate insecten in de keuken. Ze zijn niet alleen vies om naar te kijken, maar ook nog eens een bedreiging voor de hygiëne. Om kakkerlakken te bestrijden is het belangrijk om de keuken goed schoon te houden. Laat geen etensresten rondslingeren en bewaar voedsel in afgesloten containers. Daarnaast kun je gebruik maken van speciale kakkerlakken bestrijdingsmiddelen.

Mieren – Gezellige beestjes, maar niet in de keuken

Mieren zijn misschien wel de gezelligste beestjes in de tuin, maar in de keuken zijn ze een stuk minder welkom. Mieren kunnen zich gemakkelijk een weg banen naar etensresten en suiker. Om mieren te bestrijden kun je gebruik maken van een natuurlijk middel, zoals azijn of citroensap. Mieren houden niet van deze zure geuren en zullen de keuken snel verlaten.

Muizen bestrijden 

Muizen kunnen best lief zijn, maar wilde muizen zijn het niet. Ze kunnen ziektes verspreiden en knagen aan verpakkingen van voedsel. Om muizen te bestrijden kun je gebruik maken van muizenvalletjes of gif. 

Let wel op met vergif; het kan ook schadelijk zijn voor je huisdieren en jezelf. Daarom kan het inschakelen van een professionele bestrijdingsdienst een logischere optie zijn. Zorg er daarnaast voor dat er geen eten rond slingert en dat gaten en kieren dicht gemaakt worden.

Vliegen 

Vliegen zijn vrij irritant, en vies zijn ze ook. Ze kunnen zelfs ziektes verspreiden en het is daarom belangrijk om ze snel te bestrijden. Gebruik bijvoorbeeld een vliegenmepper of een vliegenlamp om ze weg te jagen. Daarnaast is het belangrijk om afval snel weg te gooien en afwas niet te lang te laten staan!

Schimmels kunnen gevaarlijk zijn

Schimmel kan de lucht in je keuken en de rest van je huis ziekmakend maken. Daarnaast ziet het er natuurlijk behoorlijk vies uit, en het kan insecten aantrekken. Je kan schimmel zelf bestrijden met chemicaliën, maar die zijn wel schadelijk voor mensen en huisdieren. Het is daarom aan te raden om schimmel te laten verwijderen door een professional. Zorg er daarnaast voor dat de keuken goed geventileerd wordt en dat vochtige plekken snel worden gedroogd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *