Gratis apps om je interieur mee in te richten

De 6 beste gratis apps om je interieur in te richten

Ben je het ook zat om naar dezelfde muren te staren? Dan is het tijd om een nieuwe wind door je interieur te laten gaan! Waar ga je inspiratie opdoen, welke kleuren passen het beste bij jouw huis en waar ga je alle nieuwe meubelen vandaan halen? Met dit artikel hopen we je een beetje op weg te helpen.

Het begint bij inspiratie!

1. PINTEREST

Bij het inrichten van je huis begin je natuurlijk met het opdoen van inspiratie. Hiervoor is geen betere plek dan Pinterest! Op Pinterest kun jij je laten inspireren en uiteraard al die ideeën pinnen zodat je dit in een snel overzicht kan terug vinden. 

Kiezen van de juiste kleuren

2. FLEXA VISUALIZER

Bij het kiezen van je nieuwe interieur is het heel belangrijk om een kleur te kiezen. Het kiezen van de juiste kleur is leidend voor de meubels die je hier vervolgens bij kunt kopen en zorgt voor de juiste sfeer in huis. Vorig jaar is de kleur Brave Ground uitgeroepen, maar of deze kleur goed tot recht komt in jouw huis is nog maar de vraag. 

Met de Flexa Visualizer-app scan je gemakkelijk een kamer en selecteer je vervolgens een van de muren. Door verschillende kleuren uit te kiezen kun je zien wat er goed zou staan. Heb je eenmaal een kleur gevonden die goed staat, dan biedt de app een bijhorend kleurenpalet aan.

Tijd voor de inrichting

3. MAGICPLAN

Met de Magicplan app loop je door je huis met je smartphone en maak je een mooie plattegrond op maat met de camera van je smartphone. Moet je smartphone wel over een goede camera beschikken. Denk bijvoorbeeld aan een refurbished iPhone 11, met de 12 megapixel camera en 12 megapixel groothoeklens maak jij je plattegrond met de juiste afmetingen. Binnen deze app komen alle afmetingen te staan die je nodig hebt voor het inrichten van je huis of kamer. Doordat je deze afmetingen nu overal bij de hand hebt kun je gemakkelijk nagaan of die nieuwe meubels die je op het oog hebt überhaupt wel passen in je kamer.

4. IKEA PLACE

IKEA is een geweldige winkel om veel inspiratie op te doen en ook gelijk overgaan tot het kopen van de gekozen interieur. Wil je 100% zeker zijn van je keuze? Dan kun je de IKEA Place-app gebruiken. Door een foto te maken kun je op een virtuele manier een 3D-model van het gekozen meubel op de plaats zetten waar jij hem wilt. Zo kun je testen of het meubelstuk wel goed staat op de jouw gekozen plek, of dat hij misschien ergens anders beter staat. Ben je eenmaal overtuigd van de positie? Dan kun je het product gelijk kopen bij IKEA!

5. ROOOMY

Roomy is een gratis app die ook gebruikt maakt van 3D-technologie om jouw ruimte in te richten. Door een foto te maken van de gewenste ruimte kun je met AR of Augmented Reality verschillende meubels en accessoires in je kamer plaatsen. De gekozen items komen rechtstreeks uit het assortiment van veel bekende woonwinkels. Heb je jouw kamer vervolgens compleet ingericht? Dan kun je gelijk overgaan tot het kopen van de verschillende meubels. Let wel op! Niet alle meubels zijn beschikbaar om ook te bestellen.

6. HAVENLY

Net als Roomy en IKEA Place kun je met Havenly je ruimte inrichten met meubels van bestaande webwinkels. Je zou nu denken, waarom zou ik dan voor Havenly kiezen als ik apps zijn die dit misschien beter doen? Een belangrijk pluspunt van Havenly is dat je vragen kunt stellen aan experts op het gebied van woon interieur. Als je een bepaalde inrichting in gedachten hebt, maar toch niet helemaal zeker van je zaak bent, dan kun je via de chatfunctie om advies vragen bij deze experts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *