BBQ in de Tuin

Bouw de ultieme buitenkeuken

Er gaat niks boven een lekkere maaltijd terwijl je geniet van de zon in de tuin. Om maximaal te genieten is het belangrijk dat je een comfortabele omgeving creëert. Met een buitenkeuken sta je al in de frisse buitenomgeving het eten te bereiden. Deze keuken hoeft niet heel uitgebreid te zijn, het kan ook een fijne compacte plek zijn. Een buitenkeuken biedt niet alleen veel mogelijkheden, maar ook een fijne sfeer.

De plek om de dag door te komen

Tijdens de zomerdagen is de tuin een fijne plek om de gehele dag te vertoeven in de zon. Toch is het lekker en goed om de schaduw op te zoeken onder een overkapping. Een overkapping richt je helemaal naar eigen wensen in. Naast een compacte buitenkeuken wil je een fijne plek om te zitten en te genieten van het eten. Een tuinset is een perfecte plek om met hele gezin te dineren of ’s middags relaxen. Om de overkapping in geheel dezelfde stijl te krijgen moeten de tuinmeubelen matchen met de buitenkeuken.

Bij het indelen van de keuken kijk je eerst naar de ruimte en omgeving. Dan bepaal jij wat de grootte van het aanrecht is en of er een wasbak of barbecue in zit of niet. Als er een wasbak in moet zitten zal er ook watertoevoer aanwezig moeten zijn. Bekijk daarom eerst welke mogelijkheden jouw tuin biedt. Een buitenkeuken komt voor in verschillende formaten maar ook in materialen. Een veelvoorkomende variant is staal met een bijpassende kleur hout. Een andere mogelijkheid is om zelf een buitenkeuken te bouwen.

Een buitenkeuken bouwen

Het bouwen van een buitenkeuken begint bij een goede schets van het gewenste eindresultaat. Meet eerst alle afmetingen van de beschikbare ruimte, welke onderdelen de keuken moet bevatten en of deze mogelijk zijn. Vervolgens komt het design wat begint met het materiaal. Gebruik je douglas of steigerhout? Douglas hout is een harde houtsoort die beter bestendig is tegen houtrot en schimmels dan steigerhout. Zorg er wel voor dat je veilig te werk gaat. Bij het bouwen van een buitenkeuken van hout kunnen houtdeeltjes wegschieten.

Heb je even geen inspiratie? Bekijk dan verschillende websites zoals Pinterest. Hier vind je leuke ideeën voor een sfeervolle buitenkeuken.

Een barbecue middag  

Tijdens de warme zomerdagen is het perfect weer om lekker te gaan barbecueën. Grote stukken vlees, kipspiesjes, een gemarineerde zalmfilet of toch frikandellen en hamburgers, met al deze gerechten krijg je de perfecte barbecue voor iedereen. Met een buitenkeuken en barbecue heb je genoeg ruimte om de hele middag te grillen.

Naast al het vlees is een barbecue niet compleet zonder de salades, sauzen en stokbrood. Voor de afwisseling is het lekker om pasta-, aardappel- of rundvleessalade te nemen. Zorg er wel voor dat er keuze is door twee of drie salades klaar te maken. Het stokbrood is lekker met verschillende sauzen als knoflook-, cocktail- en satésaus. Hiermee organiseer jij de perfecte barbecue voor familie en vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *