Badkamer trends 2021

Badkamerstijlen inspiratie opdoen

Net zoals voor de andere ruimtes in je woning, zijn er allerlei stijlen waarin je jouw badkamer in kunt richten. Wil jij wat anders met je badkamer maar weet je nog niet welke stijl echt bij jou past? Wij hebben een aantal trends voor je op een rijtje gezet, zodat je inspiratie op kunt doen. 

Moderne en strakke badkamer

De moderne badkamer sluit mooi aan bij de huidige woontrends. Dit type badkamer is niet per se tijdloos, maar wel erg trendy op dit moment. Kies voor grote grijze tegels op de vloer, speelse tegels in zeshoek vorm op de muren of alleen in de inloopdouche en koperen kranen. Ook hout op de vloer, een grote wastafel met twee losse wasbakken en een badkamerspiegel met verlichting past uitstekend thuis in de moderne badkamer. 

Badkamer in landelijke stijl

Het landelijke interieur is razend populair, maar valt voornamelijk terug te zien in de woonkamer en keuken. Een landelijke badkamer kom je minder snel tegen, maar als je houdt van gezelligheiden de rest van je woning ook rustiek en landelijk is ingericht is dit een uitstekende optie. Vaak benut je elementen die al aanwezig zijn in je woning, zoals het balkenplafond en bijzondere ramen, en combineer je deze met een landelijke tegel op de vloer en natuurlijke materialen. Een houten wasmeubel, houten spiegellijst en een aantal kleurrijke landelijke accessoires maken het af. 

Minimalistische design badkamer

De design badkamer is doorgaans minimalistisch ingericht of bevat design elementen. Denk aan design verlichting, een bijzonder design meubel of luxueuze tegels. Laat bijvoorbeeld een grote stalen douchedeur op maat plaatsen voor een ruime en strakke inloopdouche. Qua kleurpallet kies je voor voornamelijk wit en zwart in combinatie met een marmeren blad en prachtige hoogwaardige tegels. Als je ruimte hebt voor een losstaand bad, maakt dit jouw design badkamer helemaal af. 

Scandinavische badkamer

Net als de landelijke stijl, is een Scandinavische woonstijl geliefd onder velen. De stijl kenmerkt zich door het gebruik van lichte kleuren en natuurlijke materialen. Een Scandinavische badkamer straalt rust uit, waardoor je in deze ruimte kunt relaxen. Combineer badkamermeubels van hout met een strakke badkuip en een inloopdouche met een glazen wand. Maak van één wand een eyecatcher met gekleurde tegeltjes die je in een bijzonder patroon laat plaatsen. 

Moodboard maken

Er zijn zo veel mogelijkheden op het gebied van badkamers, dat het slim is om voor jezelf een moodboard te maken. Hierdoor krijg je beter inzicht in je eigen smaak en dat van een eventuele partner, en zie je welke kleuren, tegels en badkamermeubels goed bij je wensen passen. Het wordt zo een stuk makkelijker om keuzes te maken en het is ook nog eens een erg leuk klusje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *