Afvoer Verstopt

Afvoer verstopt? 3 tips om zelf een afvoer te ontstoppen

We hebben allemaal wel eens te maken gehad met een verstopte afvoer. Je gooit je gootsteen vol goede moed vol met etensresten en afval, en voor je het weet staat het water tot aan je enkels. Paniek slaat toe en je begint al visioenen te krijgen van dure rekeningen. Geen stress, hier zijn drie handige tips om zelf je afvoer te ontstoppen. 

Het wondermiddel: de ontstopper

Het eerste wapen dat je uit je arsenaal kunt halen, is de goede oude ontstopper. Je kent ‘m wel, dat rubberen ding met een houten steel. Nee, het is niet meteen iets wat een professionele loodgieter zou gebruiken en het lijkt misschien een beetje op een middeleeuwse wapenstok, maar geloof me, het werkt vaak wel. Plaats de ontstopper over de afvoer en duw krachtig op en neer. Als je het goed doet, zul je het geluid van zuigkracht horen en zie je het water wegzakken als sneeuw voor de zon. Als dit niet meteen werkt, blijf dan volhouden en laat die afvoer weten wie de baas is!

De chemische redder: ontstoppingsmiddel

Als de ontstopper je niet heeft bevrijd van je afvoerprobleem, dan is het tijd om het zwaarder geschut in te zetten. Ontstoppingsmiddelen zijn je beste vriend zijn in deze strijd. Deze krachtige chemische goedjes zijn speciaal ontworpen om verstoppingen te doorbreken en je afvoer weer vrij te maken. Zorg ervoor dat je de instructies op de verpakking goed leest en volgt, en vergeet niet om handschoenen en eventueel een veiligheidsbril te dragen. Giet het ontstoppingsmiddel in de afvoer, laat het even inwerken en spoel dan grondig door met warm water. Voilà, je afvoer is weer als nieuw. 

Het laatste redmiddel: de ontstoppingsveer

Als zowel de ontstopper als het ontstoppingsmiddel hun doel hebben gemist, is het tijd voor het ultieme wapen: de ontstoppingsveer. Deze flexibele metalen slang is als een ninja die door je afvoer kruipt en elk obstakel in zijn pad vernietigt. Duw de veer voorzichtig de afvoer in en draai hem rond. Het kan een beetje een smerig karwei zijn, dus zorg ervoor dat je handschoenen draagt en je gezicht beschermt tegen spetters. Wanneer je voelt dat de veer tegen de verstopping aankomt, geef dan een laatste ferme duw en trek hem eruit. Hopelijk neemt de verstopping al het vuil met zich mee. 

Heeft het laatste redmiddel toch niet gewerkt? Doe dan een beroep op een loodgieter in Antwerpen. Als het probleem te groot is om zelf aan te pakken, dan moet je gewoon een professional bellen. Want soms heb je echt gewoon een heldhaftige loodgieter nodig om je uit de brand te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *