WC Verbouwen

Het verbouwen van het kleinste kamertje in huis

Je brengt er misschien niet de meeste tijd door, maar toch is het wel prettig om een mooie toiletruimte te hebben. Het toilet is namelijk ook een onderdeel van je woning. Als je alles modern inricht, kan het toilet natuurlijk niet achterblijven. In dit artikel lichten we een aantal ideeën toe voor het verbouwen van het kleinste kamertje in huis. Lees je met ons mee?

Stap 1: De muren 

Als je een toilet gaat verbouwen wil je een beetje in de sfeer van de rest van de woning blijven. Veel mensen kiezen daar als het ware onbewust voor. Eigenlijk is dat best bijzonder. Het toilet is namelijk een afgesloten ruimte, die niet per se bij de woning betrokken hoeft te worden. Je kunt hier dus een hele andere weg inslaan qua interieur.

Wie in de woonkamer en keuken een modern interieur hanteert kan in de wc bijvoorbeeld voor industrieel gaan of juist andersom. Waar je ook voor kiest, je begint altijd eerst met de muren. Een trend die nu heel populair is zijn steentrips op de muren. Deze brengen diepte aan op een muur en is een goedkope manier om een wc te pimpen. 

Wij zouden aanraden om de muur achter de wc half te bedekken met steenstrips. De overige muren kun je bijvoorbeeld verven in een kleur naar keuze. De onderkant van de muren kun je uiteraard nog steeds betegelen. Dat is meer uit praktische overweging. Tegels zijn immers gemakkelijk schoon te maken en dat is wel belangrijk om de hygiëne te behouden in het toilet.

Stap 2: De vloer

Naast de muren wil je uiteraard ook de vloer aanpakken. Een tegelvloer is wel het meest praktisch voor het schoonmaken. Vroeger werd er vaak voor witte tegels gekozen. Dat is lang niet meer de trend. Je kunt juist voor heel veel verschillende soorten tegels kiezen. Het hangt helemaal af van jouw eigen smaak. 

Kies bijvoorbeeld voor visgraat tegels of mozaïek tegels. Je kunt het zo gek niet bedenken en het is mogelijk. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de tegelvloer door te trekken op de muren. Dat maakt het toilet wel meteen één geheel. Al zouden meerdere tegels ook niet misstaan. Het kiezen van één type tegel zou wel het rustigst zijn. Anders werk je met 4 verschillende kleuren en patronen en dat kan wel eens voor een bonte kermis zorgen.

Ons advies zou zijn om voor één tegel te kiezen die zowel op de vloer als de muur kan in combinatie met steenstrips en een leuke verfkleur op de muur. De vloer en de muren maken jouw toilet al helemaal af, zelfs als al het sanitair nog ontbreekt.

Stap 3: Het sanitair

Dan is het tijd om het sanitair te gaan kiezen. Dit is misschien wel het leukste onderdeel van de hele verbouwing. Waarschijnlijk weet je zelf al wat je wil, anders is het kiezen van de muur en de vloer ook een stuk lastiger. Ben je er nog niet over uit? Dan is het opdoen van inspiratie de eerste stap.

Er zijn genoeg sanitair winkels te vinden, maar ook online kun je een hoop vinden. De kleur is misschien wel de belangrijkste keus. Wit sanitair is natuurlijk het meest gekozen. Al is zwart sanitair ook aan zijn opkomst bezig. Een zwart toilet met bijpassende wastafel is echt een prachtplaatje in het kleinste kamertje in huis. 

De kleur is misschien wel de moeilijkste keuze, maar lang niet de enige die je moet maken. Want wat voor toilet wil je eigenlijk hebben? Er is genoeg keus, wat het vaak nog moeilijker maakt. Het zijn wel keuzes die alleen jij kunt maken om ook het kleinste kamertje het mooiste te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *