Kies het perfecte dekbedovertrek

4 tips voor het uitzoeken van een dekbedovertrek

Is jouw huidige dekbedovertrek aan vervanging toe? Of heb je een groter dekbed gekocht? Dan moet er een nieuwe dekbedovertrek komen. Gelukkig heb je op dit gebied tegenwoordig flink wat te kiezen. Toch vinden sommige mensen het lastig om te bepalen welke dekbedhoes zij moeten kopen. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst geven wij jou namelijk 4 tips voor het uitzoeken van een dekbedovertrek.

1. Bepaal de afmetingen van jouw dekbed

Voordat je op zoek gaat naar een nieuw dekbedovertrek, raden wij je aan naar de afmetingen van jouw dekbed te kijken. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar toch doet lang niet iedereen dit. Sommige mensen denken bijvoorbeeld dat ieder dekbed dezelfde afmetingen heeft, maar dat is niet het geval. Zo is een eenpersoonsdekbed een stuk kleiner dan een tweepersoonsdekbed. De dekens kunnen onderling ook van elkaar verschillen in afmetingen. Zo is niet iedere tweepersoonsdeken namelijk even groot. Wil je voorkomen dat je een te grote of te kleine dekbedovertrek koopt? Achterhaal dan allereerst wat de afmetingen van jouw dekbed zijn en begin dan pas aan de zoektocht.

2. Let op het materiaal

De afmetingen van een dekbedovertrek zijn belangrijk, maar dat geldt zeker ook voor het materiaal waarvan de overtrek gemaakt is. Een nieuw dekbedovertrek moet de warmte immers vasthouden en vocht reguleren. Niet ieder materiaal is hiertoe in staat. Zoek je een dekbedovertrek die zowel de warmte vasthoudt als vocht reguleert? Kijk dan eens naar een linnen dekbedovertrek. Dit materiaal is erg ademend en warmte regulerend. Bovendien kun je er zowel in de zomer als ’s winters prima onder slapen. Heb je al eens onder een linnen dekbedovertrek geslapen, maar is dit je niet goed bevallen? Kies dan voor een overtrek die gemaakt is van katoen.

3. Druk of rustig?

Een dekbedovertrek is vandaag de dag verkrijgbaar in allerlei kleuren. Je kunt een zwarte of witte overtrek kopen, maar ook een rode, gele, groene of blauwe. Daarbij komt dat dekbedovertrekken ook nog eens verkrijgbaar zijn met verschillende patronen. Veel mensen neigen naar een dekbedovertrek die zij zelf mooi vinden. Begrijpelijk, maar dit is niet altijd de beste keuze. Waarom niet? Omdat jouw slaapkamer een ruimte is waar je tot rust komt. Als je voor een dekbedovertrek in een felle kleur of met een druk patroon kiest, voelt het een stuk drukker aan. Hierdoor kom je mogelijk niet volledig tot rust. Kijk daarom ook goed naar het dessin als je op zoek bent naar een nieuw dekbedovertrek.

4. Focus je niet te veel op de prijs

Heb je al voorzichtig gekeken naar een nieuwe dekbedovertrek? Dan ben je mogelijk geschrokken van de prijs. Er wordt namelijk weleens gedacht dat een dekbedovertrek niet duur is. Toch valt de prijs vaak hoger uit dan je verwacht. Gelukkig zijn er ook mogelijkheden om op jouw dekbedovertrek te besparen. Je vindt namelijk ook genoeg goedkope dekbedovertrekken.

Toch raden wij je aan om je niet te veel op de prijs te focussen als je op zoek bent naar een nieuw dekbedovertrek. Waarom niet? Omdat de kwaliteit in dit geval belangrijker is. Als je een dekbedovertrek van hoogwaardige kwaliteit koopt, komt dit jouw nachtrust ten goede. Bovendien gaat de overtrek vaak een stuik langer mee dan een goedkope dekbedhoes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *