Verduurzaam uw Dak via Rien Weijers Dakwerken

Verduurzaam uw huis, begin bij het dak!

Die energierekeningen zijn tegenwoordig niet meer leuk. We doen er dan ook alles aan om zoveel mogelijk te besparen. Je let goed op of alle lichten uit zijn. ’s Avonds pak je er een dekentje bij en zet je dus niet de verwarming aan. Wie het echt koud heeft kan een extra laag kleding aantrekken of een kruik warm maken. Maar, al die aanpassingen in je routine gaan niet helpen als je niet échte aanpassingen doet aan jouw woning. In dit artikel bespreken we hoe jij jouw huis kunt verduurzamen. We beginnen bij het dak.

Verduurzaam uw dak

Momenteel wonen jullie al zo’n 5 jaar in jullie nieuwe koopwoning. Alles bevalt prima, maar in de winter wordt het wel echt heel erg koud in huis. Bij de koop van de woning heb je helemaal geen navraag gedaan naar het dak. De kans dat deze heel oud is is dus groot. Mocht je het dak willen verduurzamen om die kou meer tegen te houden, zul je meteen heel het dak moeten aanpakken. Alle onderdelen van het dak hangen met elkaar samen. Pas je dus het ene onderdeel aan, dan is het wel zo verstandig om de andere onderdelen ook mee te pakken.

Ten eerste zul je een vergunning moeten vragen bij het omgevingsloket. Deze heb je nodig door het nieuwe isolatiepakket dat op de buitenzijde van het dak geplaatst gaat worden. Heb je nog nooit een vergunning aangevraagd? Het personeel van Rien Weijers Dakwerken helpt je graag op weg. Als je het project door hen laat doen, helpen ze je namelijk van A tot Z. 

Laat je niet ontmoedigen door het aanvragen van die vergunning. Een goede dakisolatie heb je echt nodig wil je besparen op jouw energierekening. Je bent eigenlijk een dief van je eigen portemonnee als je dit deel van je huis niet laat verduurzamen. 

Kies voor een nieuw dak

Het verduurzamen van een dak is niet gemakkelijk. Laat dat dan ook echt over aan professionals. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan alleen isolatiemateriaal. Ten eerste moet je dus een vergunning aanvragen. Daar had je misschien nog niet eerder bij stil gestaan.

Daarnaast moet je dus alle onderdelen van het dak vervangen als je toch op die plek bezig bent. Zo kun je er weer jaren tegenaan. Het pannendak wat er momenteel op ligt is waarschijnlijk ook aan vervanging toe. Je doet er daarom verstandig aan om er meteen nieuwe pannen op te laten leggen. Hier heb je weer tientallen jaren garantie op. 

Als je de pannen vervangt moet je ook denken aan het vervangen van de dakonderbrekingen, zoals het dakvenster, de doorvoeren, de dakkapel, het platte dak en de zinken goot. Deze aanpak is nu eenmaal nodig om jarenlang van een dak te kunnen genieten. Zo heb je er hopelijk de komende jaren geen omkijken meer naar.

De voordelen op een rij

Ik hoor je denken dat het een hoop werk gaat zijn. Gelukkig hoef je het zelf niet uit te voeren en huur je daar gewoon professionals voor in. Hoe handig je zelf ook bent. Dit is een typische klus waar je zelf niet je vingers aan wil branden. Stel er gaat iets mis en je veroorzaakt lekkage, dan kun je nog dieper in je buidel tasten. 

In dit geval is het dus veel verstandiger om professionals het dak te laten verduurzamen. Denk eens aan de voordelen die je ervan gaat hebben. Ten eerste gaat het veel warmer zijn in huis. Met even kort de verwarming aan kun je een hele avond genieten. De warmte kan nauwelijks meer ontsnappen via het dak. Hierdoor hoef je niet te blijven stoken.

Het ultieme voordeel? Dat gaat je een hoop schelen op de energierekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *