Wrapfolie

Je keukentafel vernieuwen met plakfolie

Is je keukentafel toe aan een opknapbeurt, maar wil je geen fortuin uitgeven aan een nieuwe tafel? Plakfolie kan dan dé oplossing zijn! Met plakfolie geef je je oude tafel namelijk in een handomdraai een compleet nieuwe look. Maar hoe breng je plakfolie eigenlijk aan? Is het ook weer te verwijderen als je er op uitgekeken bent? In deze blogpost beantwoorden we deze vragen, zodat jij met een gerust hart aan de slag kunt met plakfolie.

Hoe breng je plakfolie aan op je keukentafel?

Het aanbrengen van plakfolie op je keukentafel is eigenlijk heel eenvoudig. Zorg er eerst voor dat je tafel goed schoon en vetvrij is. Stof en vet zorgen er namelijk voor dat de folie minder goed hecht. Maak de tafel dus eerst goed schoon met een ontvettend schoonmaakmiddel en droog hem daarna goed af.

Rol vervolgens de plakfolie uit over je tafel. Zorg ervoor dat je aan alle kanten een paar centimeter overhoudt, zodat je de folie goed kunt vastplakken. Wrijf met een zachte doek over de folie om eventuele luchtbellen weg te werken. Werk vanuit het midden naar de randen toe om dit zo goed mogelijk te doen.

Snijd of knip tenslotte de overtollige randjes folie weg met een scherp mes of een schaar. Doe dit heel precies voor het mooiste resultaat. Klaar is je ‘nieuwe’ keukentafel!

Is plakfolie ook weer te verwijderen?

Het grote voordeel van plakfolie is dat het ook weer te verwijderen is als je er op uitgekeken bent of als je toch voor een andere look wilt gaan. Het verwijderen van plakfolie gaat het makkelijkst als je er een föhn bij gebruikt. Door de warmte laat de lijmlaag namelijk makkelijker los.

Begin bij een hoekje van de tafel en föhn de folie een paar seconden warm. Trek vervolgens voorzichtig en onder een scherpe hoek de folie los. Blijf föhnen terwijl je de folie langzaam verder los trekt. Doe dit niet te snel, anders bestaat de kans dat de folie scheurt.

Eventuele lijmresten die achterblijven op je tafel kun je verwijderen met een lijmoplosser. Lees wel altijd goed de gebruiksaanwijzing om te zien of het middel geschikt is voor jouw tafelblad. Daarna is je tafel weer helemaal lijmvrij en klaar voor een nieuwe look! Ben je nog op zoek naar een mooi plakfolie voor op je keukentafel? Bij de webshop www.plakfoliewebshop.nl vind je een ruim assortiment aan verschillende plakfolies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *